I. Ostře sledované koule 2017

I. Ostře sledované koule 2017

Ještě týden před turnajem bylo na turnaj přihlášeno 82 dvojic, v pátek před turnajem už počet přihlášených dvojic klesl na 63. Možná proto, že předpověď počasí na sobotu neslibovala více než 13°C a přeháňky. V 9:40 byl turnaj v takovém počtu týmů  nakonec ředitelem turnaje Janem Marhoulem i zahájen. Ten se před tím hbitě převlékl do uniformy výpravčího, aby to nebyl pouze název, který by připomínal oscarový film Jiřího Menzela Ostře sledované vlaky, který se v roce 1966 natáčel na vlakovém nadraží v Loděnici.

Hrálo se v Loděnici netradičním způsobem skupin na 2 prohry s postupem do děravé "64". Do té postoupily vždy dva týmy z každé skupiny, celkem 36 týmů z 9 čtyřčlených a 9 tříčlených skupin. Většina postoupila přímo do "32", tudíž se čekalo cca hodinu, než 8 týmů dobojovalo o 4 postupová místa. 6 kol KO bylo nad síly skoro všech papírových favoritů. Do finále se totiž dostali pouze 3. nasazení Petr a Jana Fafkovi, které doplnili 15. nasazení Hynek Vyoral a Dana Šplechtová. Ve finále byl vidět velice kvalitní, vyrovnaný pétanque. Za stavu 10:10 se Petrovi a Janě nepodařilo dohodit 13. bod a zastavili se na 12. V další hře ale přišla Hynkova nekompromisní střela poslední koulí za 3 body a mohl se s Danou začít radovat ze zisku prvního loděnického oscara.  Třetí místo uhrála dvojice Ivo Kacerovský a Petr Plucar. Medailisté si kromě medailí odvezli také prize money 25% z vybraného startovného.

Turnaj končil po 9 hodině za umělého osvětlení. Téměř do konce turnaje byla k dispozici gulášová polévka a teplá sekaná s hořčicí a chlebem, k snídani zeleninový salát a tradiční švédské stoly, to vše v ceně startovného.

Bylo chladno, chvílemi deštivo. I přes to, ale doufáme, že většina hráčů odjížděla spokojena.

 

 

Výsledky I. ročníku Ostře sledovaných koulí

Galerie

Galerie z turnaje Ostře sledované koule 2017

Facebook Comments